Bliv klar til de kolde dage sådan skaber du den perfekte efterårsgarderobe

Man kommer ikke udenom, at luften langsomt bliver koldere og dagene kortere. Efteråret er på vej, og det er blevet tid til at opdatere garderoben, så den er klar til den nye sæson. Her får du inspiration til, hvordan du frisker klædeskabet op uden at gå fallit i processen.

Udvælg tidløse sweatre

I efteråret er et af de vigtigste stykker tøj en god varm sweater. Sådan en kan tage dig hele vejen gennem vinteren også, og vælger du for eksempel en fra Pieces, kan den bruges i næsten alle sammenhænge. Med sweatre som med meget andet tøj, kan det være fristende at følge de nyeste trends, man har set på sociale medier. Men vil du være sikret en sweater, du aldrig bliver træt af, bør du overveje en neutral jordfarve, som klæder din hudtone. Gør du det, kan du nøjes med få sweatre af god kvalitet, som vil holde i mange sæsoner.

Supplér med flotte accessories

Når du har investeret i få stykker tøj af god kvalitet, kan det indimellem føles som mulighederne er begrænsede. Og hvem gider gå i det samme outfit hver dag? Her er den nemmeste – og billigste – løsning tit at skifte mellem flotte accessories. Det kan være smykker, hårpynt, strømpebukser, tørklæder osv. Kun fantasien sætter grænsen. Accessories giver dig også mulighed for let at udtrykke din personlige stil. Særligt i efteråret kan et nyt tørklæde gøre meget for følelsen af et helt nyt outfit.

Prøv dig frem med nye kombinationer

Det letteste og billigste trick i bogen kræver slet ikke, at du shopper nyt. Faktisk har du formentligt meget mere i garderoben, der kan bruges i efteråret, end du lige går og tror. Prøv for eksempel at kigge dine sommerkjoler igennem. Måske nogle af dem kan bruges med en varm sweater og et par fine strømpebukser? Det kolde vejr i efteråret lægger op til varmt tøj, og her kan lag-på-lag være en god løsning. Prøv dig frem og kombiner nye farver, teksturer og mønstre. Måske finder du en masse nye muligheder i det tøj, du allerede har.

Investér i fodtøj i gode materialer

Ligesom det kan betale sig at investere i tidløse sweatre af god kvalitet, gælder det også fodtøj. Om efteråret, når regnen siler ned, og jorden er blød, har man brug for sko og støvler, der kan holde til vejret og ser godt ud imens. Det oplagte valg er selvfølgelig et par flotte læderstøvler, men faktisk findes der i dag også mange veganske bud på næsten det samme materiale, som giver samme holdbarhed og stilfulde look. Veganske sko og støvler har desuden tit den fordel, at de er billigere at investere i.