Gule sofær

Vi tilbringer uhyre mange timer i vores gule sofa, og vi benytter ofte også de mange timer tilbragt i sofaen med gang koldskål, popcorn eller et stort glas rødvin. Med de mange timer tilbragt i vores sofa, får en stor sum skidt og møg også gemt sig væk bag hynder og puder, og sommetider ender vi uheldigvis også med at efterlade pletter på betrækket.

Uanset set hvad der formår at snige sig ind din sofa, kan der være behov for en solid omgang rengøring, men hvordan gør du din rengøring mest effektiv? Vi giver dig her et par gode husmodertips.

Støvsugning af sofa

Det er ikke raketvidenskab at støvsuge sin sofa, der findes dog mere effektive måder at komme snavset til livs – men hvordan bærer du dig ad?

Du bør starte med at fjerne alle puder, tæpper og andre løse effekter, der måtte ligge i din sofa. Dette inkluderer også sofapuder og sofahynder. Herefter bør du støvsuge hver enkel pude, og smid også gerne dine tæpper til vask eller rens.

Når effekter er fjernet fra sofaen, tager du mundstykket af støvsugeren, så du på denne måde kan komme til bunds i alle revner og sprækker. Støv også samtlige puder, da du vil blive overrasket over, hvor meget snavs og støv der samler sig på disse.

Du kan også vælge at drysse en smule bagepulver på sofaens tekstiler. Bagepulveret kan du lade sidde i et par minutter, hvorefter pulveret støvsuges op sammen med det resterende snavs. Hvis din sofa er polstret med læder, bør du være varsom med støvsugeren, da den nemt efterlader ridser i overfladen.

Rengøring af betræk

De fleste sofaen er designet sådan, at du nemt kan tage betrækket af. Langt de fleste former for betræk tåler vask i vaskemaskine, men vær gerne opmærksom på vaskeanvisningerne, da betrækket hurtigt krymper i vask, hvis du vasker betrækket på for mange grader.

Drejer rengøringen sig om en enkelt plet, behøver du ikke at vaske hele betrækket – medmindre at hele betrækket trænger til at blive vasket. Skal du dog forsøge at fjerne et plet, kan du blande varmt vand med universal rengøring eller pletfjerner.

Har pletten fået lov at sidde i betrækket i længere periode, kan det være, at du skal lade rengøringsmidlet sidde i længere tid, før du skånsomt vasker pletten af efterfølgende. Når du påfører blandingen, bør du være forsigtig, da de fleste materialer hurtigt lader sig slide af hårde rengøringseffekter.